21 de desembre, 2005

Quantitat i qualitat

Quantitat i qualitat poden ser perfectament compatibles. De fet, en molts camps cal haver fet molts intents per arribar a produir quelcom de vàlid. Però en el cas d'un bloc que pretén ser reflexiu, la qualitat implica dedicar-hi un temps. I si aquest bloc l'escriu per algú que no té tant de temps com voldria per reflexionar, la quantitat acaba sent incompatible amb la qualitat.

Dic tot això per excusar-me pel silenci de tants dies, i per explicar que he obert un altre bloc, la cita del dia on espero poder escriure, allà sí, quasi cada dia. Són simplement fragments que he llegit durant el dia i que m'han cridat l'atenció, per bé o per mal. De moment són cites literàries, però hi acabaran sortint blocs, articles de diari i qualsevol cosa.

I acabo el bloc amb una petita justificació dels polítics impertinents. L'ofici del polític de partit (aquí quasi només fa política qui ho té per ofici i està en un partit) implica fer declaracions ben sovint (quantitat), i implica fer allò que eufemísticament se'n diu política de passadissos, és a dir, conspirar per aconseguir, incrementar o mantenir una posició de poder dins el partit. Tot això necessita temps i en deixa ben poc per la reflexió, i en conseqüència la "qualitat" de les declaracions és de promig ben baixa. Pobrets, excuseu-los si es dediquen constantment a desqualificar-se mútuament, però és que no tenen temps per pensar en res més constructiu.