24 de gener, 2006

Som idiotes?

Espero que el Ferran no s'enfadi pel plagi de títol. Em penso que els nostres polítics confien fer-nos combregar amb rodes de molí, i dissimular la seva mediocritat amb abraçades (i rabietes) de cara a la galeria. Tot el que ens ha arribat de la negociació de l'Estatut era (com ja vaig dir) pura escenificació, però el que és pitjor és que ara que han acabat seguim amb l'escenificació: diuen el que diuen de l'acord aconseguit en funció de la imatge electoral que volen tenir, i no del que en pensen en realitat.

Algú ens pot explicar, de veritat, si aquest finançament és bo o no, i si mereix figurar en l'estatut o és una cosa que d'aquí a cinc anys caldrà renegociar en un consejo de autonomías qualsevol? Cap dels nostres representants polítics no té, per desgràcia, la honestedat intel·lectual de fer-ho. El que en diu en Gordillo, en tot cas, no és gaire esperançador.

Com he dit altres vegades, em penso que no ho som, d'idiotes, i ja se sabrà, ja, el que té de bo i de dolent aquest estatut, i els que l'han fet ja rebran els vots que els pertoquen per tot plegat. La impressió que en trec és que hi ha estatut nou perquè ERC s'hi va entossudir (sense pacte del Tinell no n'hi hauria hagut cap perquè el PSC s'hi hauria girat d'esquena) però és l'estatut que ha fet el PSOE amb pinzellades de CiU.

I d'altra banda, potser això és correcte democràticament. El PSOE i CiU junts tenen, a Catalunya, una majoria amplíssima.

Per cert, al seu moment no es va dir que un dels compromisos d'en Maragall perquè Convergència acceptés l'estatut era NO fer eleccions just després? Perquè si el President es penjava la medalla no hi hauria qui s'hi enfrontés electoralment? Que ràpid que canvien les coses, o que ràpid es pensen ells que canvien!

4 Comments:

At 1/24/2006 7:34 p. m., Blogger EVF said...

El problema és que una de les premisses del JHI és que els polítics i els periodistes no hi poden jugar, perquè la seva feina els ho impossibilita metafísicament...

 
At 1/25/2006 9:11 p. m., Blogger Ferran Caballero said...

En Ferran no s'enfada. ;-)

 
At 1/25/2006 9:42 p. m., Blogger Ferran Caballero said...

Perdó. En Ferran s'enfada. Però no pel títol, sinó per la indignitat manifesta dels nostres (de qui els hagi votat en cada cas, potser així és més ben dit) polítics. Ells perden la vergonya i jo m'indigno.

 
At 1/30/2006 7:48 p. m., Blogger pelblocgros said...

Evf, hi hauria d'haver periodistes capaços de jugar al JHI. Gent que es guanyi un públic fidel i es pugui permetre canviar de mitjà sense haver-se de canviar la camisa. Que no depenguin de ningú més que d'ells per guanyar-se les garrofes. No crec que sigui impossible metafísicament. Pels polítics està clar que ho és, almenys mentre el seu lloc a la llista electoral depengui del líder i no dels votants.

Ferran, molt d'acord. Tot i que encara m'emprenya més perdre els calers que la dignitat.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home